13. aprillil võõrustas Pärnumaa koolijuhtide ühendus kolleege Raplamaalt. Kahe maakonna haridusjuhte seob pikk ja sisukas koostöö. On toimunud ühiseid ettevõtmisi ja kogemuste vahetust. Õpitakse koos ja üksteiselt. Nii ka seekord. Koolijuhtide järjekordne „koolipäev“ sai tihe ja tõhus, sest tunniplaan oli koostatud asjatundlikult ja õppijakeskselt.

Esimene tund toimus Pärnu Maavalitsuses. Halduskorralduse tund algas maavanem Kalev Kaljuste ülevaatega hariduselu hetkeseisust Pärnumaal. Sellest teemast saime usinate õpilastena hästi aru, kuid kui jõuti teemani haldusreform,  siis muutus õhkkond klassis rahutuks ja tunni kord kippus käest minema.  Lõpuks aitas tunni koomale tõmmata Hede Martšekov, kes lahkelt jagas Raplamaa „vahetusõpilastele“  õppekirjandust ja kõik said omale Pärnu linna ja maakonna õpilaste kodu-uurimistööde VIII kogumiku.

Teine tund toimus Pärnu Koidula Gümnaasiumis. Direktor Indrek Kaldo hilines ja asendusõpetajana juhatas tunni sisse huvijuht Haide Kuivas.  Oli põnev ja õpikeskkond igati kaasaegne. Õppisime koolikorraldust ja riigigümnaasiumi hingeelu. Töötasime aktiivselt kaasa, esitasime õigeid küsimusi ja osalesime aruteludes.

Kolmandasse tundi hilinesime. Kuna tegemist oli kaasaegse digitunniga Pärnu Vanalinna Põhikoolis ja kõik sealsed olid juba digipööratud, siis õppealajuhataja Kaire Teemägi seda pahaks ei pannud. Tunnis saime aimu, kuidas on võimalik nutikalt õppida ja kui nakkusohtlik siiski koolis digindus  on.

Neljas tund toimus Pärnu Muuseumis. Tutvusime õpilastele mõeldud programmide  ja õpitubadega. Püsiekspositsiooni tutvustas muuseumipedagoog Tiit Kask. Saime ülevaate Pärnu linna 11000 aasta pikkuse ajaloo olulisematest momentidest ja nägime põnevaid eksponaate.

Lõpuks jõudis kätte koolipäeva kõige olulisem tund – söögivahetund. Muuseumi kohviku „koolilõuna“ oli suurepärane ja päeva kokkuvõtteks andis Pärnumaa koolijuhtide ühenduse esimees Raimu Pruuli parimatele ja vastupidavamatele ka kingitused.

Marget Privits
Vändra Gümnaasiumi direktor